Ahveniston Rata-SM Vauhtipäivillä ratkotaan Legends-luokan Suomen ja Pohjois-Euroopan mestaruudet

Ahveniston Rata-SM Vauhtipäivillä ratkotaan Legends-luokan Suomen ja Pohjois-Euroopan mestaruudet

 

Ahveniston Vauhtipäivät tarjoaa jännitystä tulevalle lauantaille, kun Rata-SM-luokat saapuvat Hämeenlinnaan taistelemaan mestaruuspisteistä. Legends-luokalle syyskuun ensimmäinen lauantai Ahvenistolla on ratkaiseva jopa kahden eri mestaruuden osalta. Hämeenlinnan radalla ratkotaan niin Legendsien Suomen Trophy-mestaruus kuin Pohjois-Euroopan (NEZ) mestaruus.

Suomen sarjan kolmen kärjessä ennen Ahveniston osakilpailua ovat kuopiolainen loistavasti tällä kaudella pärjännyt Jesse Vartiainen, kahden viime vuoden mestari Henri Tuomaala sekä Venäjän Victor Vorobyev.

NEZ-pisteissä tuplamestari Tuomaala pitää kärkikomentoa yllä, perässään lappeenrantalainen Marko Kilpiä sekä hallitseva Semi-Pro maailmanmestari Mathias Hertén. Pohjois-Euroopan mestaruussarjan kärki on siis puhtaan sinivalkoinen, mikä on kotimaisittain positiivinen asia.

Molemmat mestaruudet ratkotaan luultavimmin vasta lauantain toisessa kilpailulähdössä, niin tiukka on molempien sarjojen pistetilanne ennen päätösviikonloppua. Hyvinkääläisellä Henri Tuomaalalla on mahdollisuus viedä sekä Pohjois-Euroopan mestaruus että kolmas perättäinen Trophy-mestaruus nimiinsä.

50-vuotispäiviään tänä vuonna juhlistavalle Ahvenistolle saapuvat myös V1600-luokan autot sekä korskeat Gran Turismo- ohjukset. Myös V1600-luokan ja Gran Turismon pistetilanne on sen verta tasainen, että mestaruustrilleri siirtyy luultavimmin molempien luokkien osalta aina kauden päätöskilpailuun asti.

Aika-ajot starttaavat lauantaina klo 10.15, kilpailulähdöt klo 13 ja klo 17.15 päästään jakamaan palkinnot sekä kruunaamaan mestarit. Ahveniston Vauhtipäivät Rata-SM on yleisölle maksuton tapahtuma.

Rata-SM Ahveniston Vauhtipäivät

Kuva: Pertti Kangasniemi