Alastarolla tehtiin historiaa – Nathayos Sirigaya on ensimmäinen thaimaalainen suomenmestari

 

Alastaron moottoriradalla tehtiin tänään historiaa koko Euroopan asteikolla, kun thaimaalainen Nathayos Sirigaya voitti V1600-luokan suomenmestaruuden. Mies on kaikkien aikojen ensimmäinen thaimaalainen, joka on voittanut kansallisen mestaruuden missään urheilulajissa koko Euroopassa.

Simulaattorikilpailuista ajo-oppinsa hankkinut Sirigaya saapui täksi kaudeksi Suomeen ajamaan Rata-SM-sarjan V1600-luokassa yhdessä puolisonsa Tachapan Vijittranonin kanssa. 25-vuotias Sirigaya on osoittanut kauden mittaan kilpailukykynsä suomalaiskuljettajia vastaan, ja kiitoksena siitä mies sinetöi tänään suomenmestaruuden nimiinsä.

– Minulla ei ole sanoja kuvaamaan tätä. Tämä oli hieno kokemus ja…olen melko sanaton tällä hetkellä ja täysin puulla päähän lyöty, kuvaili tuore mestari tuntemuksiaan kilpailun jälkeen.

Nathayos Sirigayan suomenmestaruus ratkesi äärimmäisen herrasmiesmäiseen eleeseen; kilpailua johtanut Janne Lähde hidasti maaliviivalla ja päästi thaimaalaisen livahtamaan ohitseen ruutulipulle.

– Lähde antoi minulle tietä, olen vieläkin shokissa siitä! Tämä kausi on ollut mahtava mutta kova, kun olen ajanut maailman parhaimpia kuljettajia vastaan. Vaikka minua itkettää, olen tavattoman onnellinen. Aion jälleen juhlistaa tätä pizzalla kuten ensimmäistä voittoanikin, nauroi liikuttunut thaimaalainen.

Formula Fordien mestaruus oli tällä kaudella niin pienestä kiinni kuin voi; Kristian Laine ratkaisi mestaruuden nimiinsä yhden pisteen erolla tiimikaveri Sami Talvitiehen.

– Totta kai aika loistavat tunnelmat. Kemorasta lähdettiin suht hyvässä pistejohdossa, kolme voittoa sieltä niin lähdettiin luottavaisin mielin tänne. Olisihan mestaruuden voinut varmistaa aikaisemminkin kuin viimeisessä lähdössä, mutta yksi piste riitti tällä kertaa ja olipahan katsojille enemmän jännitettävää kun ratkaisu jäi viimeiseen kilpailuun, mietti tyytyväinen Laine maaliintulon jälkeen.

Gran Turismo -luokalle saatiin niin ikään uusi mestari, kun Jyrki Peltola kirkasti viime vuoden toisen sijan ensimmäiseksi.

– Vähän meni tiukille, en tiedä mikä autoon tuli tuossa lopussa. Oli ihan hirveä ajaa eikä ollut Emilin (Westman) vauhtiin mitään jakoa tänään. Päätin sitten ajaa varman päälle maaliin, kertasi Peltola viimeisen mestaruuden varmistaneen kilpailulähdön kulkua.

Touring Cars -luokassa mestaruus varmistui jo eilen lauantaina THU-Teamin Jussi Hyvöselle.

 

 

Tulokset / Rata-SM Alastaro / sunnuntai 24.9.

 

V1600

kilpailulähtö 2

 1. Nathayos Sirigaya 18:56.053
 2. Janne Lähde +0.651
 3. Niko Kalliokoski +4.602

 

Formula Ford

kilpailulähtö 2

 1. Sami Talvitie 15:08.208
 2. Elias Niskanen +21.672
 3. Milla Mäkelä +50.245

kilpailulähtö 3

 1. Sami Talvitie 15:02.022
 2. Kristian Laine +2.726
 3. Juha Mäki-Jouppi +5.484

 

Gran Turismo

kilpailulähtö 2

 1. Emil Westman 15:54.647
 2. Jyrki Peltola +30.510
 3. Mika Niemelä +42.593

 

Touring Cars

kilpailulähtö 2

 1. Markku Hannula 16:15.230
 2. Jussi Hyvönen +14.511

 

 

Kuvat: Pertti Kangasniemi